De Oordhoeve is op drie dagen in de week open voor dagbesteding voor volwassenen :  maandag, donderdag en vrijdag.

We starten om 9.00 uur met koffie en een "werkbespreking" : wie gaat wat doen vandaag. Daarin is de inbreng van de deelnemer sterk bepalend. We hebben mogelijkheden te over :  met hout aan de gang (zowel zagen en kloven voor de kachels als in de werkplaats met houtdraaien of timmeren van bijvoorbeeld vogelhuisjes), voor de dieren zorgen, in de tuin aan de gang, het erf bijhouden, in het huishouden helpen of creatief bezig zijn. We zijn niet persé gericht op verkoop, maar vinden het wel leuk om dingen te maken die voor een ander mooi of nuttig kunnen zijn. We hebben weefgetouwen en pottenbakkersspullen,  maar ook mozaieken of met wilgentenen aan de gang kan. Heb je zelf nieuwe ideeen dan staan we daar ook voor open !

Rond half 11 is er weer koffie, en om half 1 lunchen we samen. Soms met iets lekkers (pizza, soep, wafels, tosti's etc), bij voorkeur  gemaakt op ons leemsteenfornuis.

Om half 3 ronden we af met koffie/thee, en om 3 uur vertrekken de deelnemers weer naar huis.

Je kunt hier hele dagen zijn, maar als dat beter bevalt ook de ochtenden of de middagen komen. In overleg is er veel mogelijk.

Er komen gemiddeld rond de 16 mensen tegelijk; met hulp van stagiaires en vrijwilligers is het mogelijk om ook in kleine groepjes verschillende klussen te doen !

De meeste deelnemers komen met een indicatie via de WMO (vooral Veenendaal en Ede), maar via Cooperatie Boer en Zorg hebben we ook mogelijkheden voor zorg in natura. Daarnaast komen mensen hier soms vanuit een andere instelling via onderaanneming. Uiteraard is zorg via een PGB ook mogelijk.