Dieren

Wij houden van dieren.
We hebben er heel wat rondlopen.
Zo zijn er  angorageiten. Hun wol, beter bekend als mohair, is geschikt voor verwerking, bijvoorbeeld als dagactiviteit.

Datzelfde geldt voor de wol van onze schapen.We hebben Walliser Schwarznase-schapen, waarmee we af en toe fokken.  

In de grote wei staan Jaap en Skip, onze ezelmannetjes. Ze houden van aandacht, en dat kan iedereen die dat wil ze natuurlijk geven.

Op ons erf scharrelen zijdehoenders rond. Dat zijn aaibare kippen, die bovendien voor een lekker eitje zorgen. Ook hebben we een koppel Brahma's, de reuzen onder de kippen, en Cochin-krieltjes. Sinds 2014 ook een groepje Hollandse kuifhoenders en Baardkuifhoenders.

We hebben ook vier honden : allemaal Bearded-Collie-dames. Floortje is al 11 jaar, Silke is eind 2011 geboren. Ze zijn allebei zwart-wit. Mana, onze bruin-witte dame, is van maart 2013, en Yuke Box, ons blauw-witte meisje, is in oktober 2013 geboren. Met de drie jongste dames gaan we af en toe een nestje fokken is de bedoeling.

Op een boerderij horen ook poezen;   Pip (die een poot moet missen) Sep (een zwarte jeweetwel kater) en Romi (een lapjespoes)

Ook hebben we parelhoenders, wildkleur en lavendelkleurige.Met elkaar scharrelen ze over het erf, daarbij zeker als ze iets bijzonders opmerken veel kabaal makend.

Twee Vlaamse Reuzen  hebben hun plekje achter de schuur in hun eigen domein. Een Angorakonijn en een Vlaamse Reus-man in de schuur

Sinds 2014 hebben we een club Cavia's  van een paar langharige rassen (Lunkarya, Alpaca en Minipli) Ze zitten in de stal in een eigen behuizing.