Kippen

Al voordat we naar de Oordhoeve verhuisden hadden we zijdehoenders.Uiteraard zijn deze grappige beesten meeverhuisd. Ze hebben nu nog meer ruimte dan voorheen, en scharrelen over het hele erf. In hun nachtverblijf komt de meerderheid ´s avonds weer bijeen om gezellig bij elkaar gekropen de nacht door te brengen.
Zijdehoenders zijn goede broedmoeders. Het koppel zijdehoenders is een allegaartje qua kleur, we hebben ze in wit, patrijs, en donker grijs, met de witte zijdehoenders fokken we soms.

Naast zijdehoenders lopen er ook Brahma's (wit-columbia) op het erf. Met name de haan is een imposante verschijning; Brahma's zijn zo'n beetje de grootste kippen die er zijn, maar superrustig en vriendelijk !

Daarnaast is er ook nog een koppeltje Cochin-krieltjes op de Oordhoeve, in de Buff-kleur.

Begin 2014 hebben we daarnaast wat Hollandse Kuifhoenders aangeschaft. Bijzondere vogels, met hun enorme kuif. We hebben zwarte, blauwe en witte kuifhoenders, allemaal met een witte kop.

Met Baardkuifhoenders is de variatie wel compleet; geel witgezoomd en zwart goudgezoomd.

 

Met zoveel kippen door elkaar gebeurt er ook wel eens wat onverwachts, vandaar dat er soms ook wat kruisingen rondscharrelen, maar in principe zetten we de soorten in het voorjaar bij elkaar in een ren om kuikens van het ras te krijgen.